Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Ikan

Gestoofde vis in bouillon met oesterzwammen

Tumis Ikan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 350 gr. visfilet
- 100 gr. oesterzwammen
- 100 gr. doperwten
- 1,5 dl. bouillon
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- peper naar smaak

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- zout

Bereiding:

Snijd de lente-ui en oesterzwammen in stukken. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu in hete olie tot het begint te geuren. Doe de vis er bij en bak tot de vis van kleur verandert. Voeg de vissaus, peper, doperwten en de lente-ui toe en schep het goed door. Voeg de oesterzwammen, ketjap en bouillon toe en stoof het geheel gaar.

Tumis Ikan