Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Sateh Cumi Bakar Manado
Inktvis spiesjes met een pittige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kg. inktvis
- 2 dl. santen
- 25 daun kemangi
- 5 daun djeruk purut
- 3 eetlepels asemwater
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 8 rode lomboks
- 5 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Maak de inktvis schoon en zet het in water met zout. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu fijn tot je een pasta hebt en fruit dit met de daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren. Doe de santen er bij, roer het goed door en kook de saus in. Voeg de inktvis toe en stoof ze totdat ze van kleur veranderen. Doe dan de kemangi er bij en stoof het even mee. Rijg de inktvis aan satehstokjes en rooster ze op de barbecue bruin. Serveer de sateh met de saus.