Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Abon-Abon

Krokant gebakken rundvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2,5 dl. water
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje asem
- 1 eetlepel gula djawa
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 5 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Breng het water aan de kook en doe daar het vlees in. Week de asem in 4 eetlepels warm water, wrijf de asem door een zeefje en verwijder de pitten. Doe het asemwater met een halve theelepel zout bij het vlees en laat dat koken tot het vlees gaar is. Doe de ui met de knoflook, suiker, ketumbar en djinten in de vijzel en maal dit fijn. Neem het gare vlees uit de pan, rafel het vlees uiteen met een vork en maak het zo fijn mogelijk. Roer het asemwater waarin het vlees is gekookt door het mengsel van ui en kruiden. Leg daar de stukjes vlees in en laat deze afgedekt 1 uur op een koele plaats marineren. Laat het vlees daarna goed uitlekken in een zeef. Verwarm de olie en bak daarin het vlees krokant.

Abon-Abon