Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Bumbu Bali

Gefrituurde tempeh gestoofd in een hete saus


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 1,5 dl. water
- 2 serehstengels
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 2 kemirienoten

Bereiding:

Verhit voldoende olie om te frituren. Snijd de tempeh in plakken, frituur ze mooi bruin en laat ze uitlekken. Kneus de serehstengels. Schil de djahe en snijd het fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit samen met de serehstengels in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de suiker, ketjap, zout en het water toe en breng het aan de kook. Leg de tempeh in de saus en laat de saus zachtjes stoven tot het wat dikker is geworden en de smaak in de tempeh is getrokken. Haal het van het vuur en serveer direct.

Tempeh Bumbu Bali