Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Masak Peteh

Gestoofde inktvis met petehbonen

Cumi-Cumi Masak Peteh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- 20 petehbonen
- 5 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 2 limoenen
- 8 sjalotten
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asemwater
- zout
- suiker

Bereiding:

Pers de limoenen uit en snijd de inktvis in stukken. Snijd de sjalotjes en lomboks fijn en de tomaat in stukjes. Maak van de lomboks, sjalotten, tomaat en trassi een pasta in de blender. Doe de asem er bij en pureer dit nog eens. Verhit een beetje olie en fruit de pasta tot het gaat geuren. Doe de inktvis er bij en bak die even mee. Doe de hele rawits, petehbonen, zout en suiker erbij en stoof hierin de inktvis gaar. Roer het limoensap er door en breng het geheel op smaak met zout en suiker.

Cumi-Cumi Masak Peteh