Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Saus Karamel

Kip in een zoete saus met honing


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 125 ml. water
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 2 pili-pili
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel tomatensaus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel ketjap asin
- 1 eetlepel limoensap
- kwart theelepel peper
- zout

Bereiding:

Snijd de djahe in dunne reepjes, rasp de knoflook en maal in de vijzel de pili-pili tot poeder. Laat de kip ca. 15 min. in zout en limoensap marineren. Verhit wat olie in de wok en bak de kip rondom bruin. Haal het dan uit de pan en houd het apart. Fruit in dezelfde olie de djahe en de knoflook tot het gaat geuren. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker gaat karamelliseren. Voeg dan de kip toe en bak het even mee. Schenk het water er bij, voeg de honing, ketjap asin, tomatensaus, zout en pili-pili toe en roer het goed door. Stoof de kip hierin gaar en laat de saus indikken.

Ayam Saus Karamel