Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gado-Gado Siram

Gemengde groenten en tofu met pindasaus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 150 gr. tempeh
- 150 gr. kool
- 50 gr. tauge
- 1 komkommer
- sla
- tomaten
- hardgekookte eieren
- gebakken emping
- bawang goreng

Bumbu:

- 2 rode lomboks
- 5 lente-uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kencur
- 1 theelepel zout

Bumbu kacang:

- 300 gr. geroosterde pinda's
- 5 dl. santen
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 4 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de tahu en tempeh in blokjes en frituur ze apart van elkaar goudbruin, laat het uitlekken. Snijd de kool in dunne repen en kook ze beetgaar. Spoel de tauge met kokend water af. Laat de kool en tauge goed uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de kencur en snijd het fijn. Snipper de lomboks, knoflook en lente-uitjes fijn. Stamp de pinda's fijn en kneus de sereh.

Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in olie tot het gaat geuren. Voeg de bumbu kacang toe, verkruimel het bouillonblokje in de saus en breng het aan de kook. Roer de saus goed door en haal het van het vuur. Leg de slabladeren op een schaal, schik de groenten, tahu en tempeh er op, leg de gehalveerde eieren er naast met plakjes tomaat en gebakken emping. Bestrooi met bawang goreng en geef de pindasaus er apart bij of schenk het er over.

Gado-Gado Siram