Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Bumbu Pecel

Pittige pindasaus voor pecel met groente

Sambal Bumbu Pecel | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Angela


Ingrediënten:

- 250 gr. geroosterde pinda's
- 25 gr. gula djawa
- 2,5 dl. kokend water
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel asempasta
- 2 theelepels zout
- halve theelepel trassi

Bereiding:

Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snijd ze zo klein mogelijk. Schil de kencur en snijd het fijn. Hak de gula djawa in kleine stukjes. Snipper de knoflook, rawits en lomboks. Maal alle ingrediënten in de vijzel fijn en voeg al vijzelend het water toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Sambal Bumbu Pecel