Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Bangkong

Heerlijk gekruide kippensoep met tauge


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 100 gr. su-un
- 100 gr. tauge
- 2 ltr. water
- 2 limoenen
- 3 hard gekookte eieren
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 2 serehstengels
- 3 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel selderie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
- gebakken emping
- sambal oelek

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- halve theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de sjalotten in ringen, de knoflook in plakjes en fruit ze in wat olie bruin, houd dit apart. Week de su-un in heet water en spoel de tauge met heet water af. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn en maal het tot een pasta. Kneus de daun djeruk purut en de serehstengels, rasp de laos en de djahe. Snijd de limoenen in partjes en halveer de eieren.

Breng het water met de kip aan de kook. Voeg de daun salam, daun djeruk purut, laos, djahe, zout en sereh toe en kook de kip gaar. Haal de kip uit de bouillon, ontbeen het en rafel het vlees uit elkaar. Fruit de bumbu in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de bouillon en de ketjap toe en breng het opnieuw aan de kook. Breng eventueel op smaak met wat zout. Doe de kip, su-un en de tauge in een schaal en giet de bouillon er over. Strooi de gefruite sjalotten en knoflook, lente-uitjes en de selderie er over heen en serveer de soto met sambal, emping, ei en partjes limoen.

Soto Bangkong