Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongkol Bumbu Merah

Gestoofde tonijn in een hete, rode saus met mais


Ingrediënten:

- 2 moten tonijn
- 200 gr. maïs
- 15 petehbonen
- 50 ml. water
- 2 limoenen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 10 rode rawits
- 4 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 tomaten

Bereiding:

Pers de limoenen uit en kneus de sereh. Wrijf de tonijn in met zout en limoensap en laat het 15 min. marineren. Snipper de rawits, lomboks, sjalotjes en knoflook. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie tot het gaat geuren. Doe de sereh, daun salam, water en petehbonen er bij en breng het aan de kook. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Doe de tonijn er bij en stoof de tonijn gaar. Roer de maïs door het gerecht en dien meteen op.

Tongkol Bumbu Merah