Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Tongkol Bumbu Merah
Gestoofde tonijn in een hete, rode saus met mais
Ingrediënten:
- 2 moten tonijn
- 200 gr. maïs
- 15 petehbonen
- 50 ml. water
- 2 limoenen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 10 rode rawits
- 4 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 tomaten
Bereiding:
Pers de limoenen uit en kneus de sereh. Wrijf de tonijn in met zout en limoensap en laat het 15 min. marineren. Snipper de rawits, lomboks, sjalotjes en knoflook. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie tot het gaat geuren. Doe de sereh, daun salam, water en petehbonen er bij en breng het aan de kook. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Doe de tonijn er bij en stoof de tonijn gaar. Roer de maïs door het gerecht en dien meteen op.