Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Labu Kuning

Loempia's gevuld met pompoen, tauge en biefstuk


Ingrediënten:

- loempiavellen
- 100 gr. pompoen
- 75 gr. biefstuk
- 75 gr. tauge
- beetje bloem
- beetje water
- 5 shiitakes
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel chilipoeder
- halve theelepel suiker
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de knoflook heel fijn. Schil de pompoen, snijd hem in stukjes en stoom ze gaar. Snijd de shiitakes en de biefstuk in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de lente-ui en de knoflook tot het gaat geuren. Doe het vlees er bij en bak tot het van kleur verandert. Voeg de shiitakes, tauge en pompoen toe en bak even mee. Voeg de andere kruiden toe, breng op smaak met zout en peper, schep het geheel goed door en bak tot het droog is. Laat de vulling goed afkoelen.

Maak van een beetje water en wat bloem een dik papje. Verhit voldoende olie om te frituren. Leg op een loempiavel wat vulling, vouw het dicht als een enveloppe en plak de randen met het bloempapje vast. Ga zo door tot je alle vulling hebt gebruikt. Frituur de loempia's in de hete olie mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Loempia Labu Kuning