Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Jamur

Gestoomde pakketjes gevuld met hete champignons en kip


Ingrediënten:

- 300 gr. champignons
- 200 gr. kipfilet
- 2 eieren
- 10 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 50 gr. daun kemangi
- 4 daun salam
- 4 serehstengels
- 3 lente-uitjes
- bananenbladeren

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. kunyit
- 5 kemirienoten
- halve eetlepel zout

Bereiding:

Snijd of knip het bananenblad in vieren. Snipper de sjalotjes en knoflook. Schil de kunyit en maal de bumbu tot een pasta. Hak de champignons klein, snijd de kipfilet in blokjes, snijd de rawits, lomboks en de lente-uitjes in ringen en kneus de sereh. Meng de kip, champignons, lomboks, eieren en de bumbu goed door elkaar tot alles is vermengd. Neem een stuk bananenblad en leg een vierde deel van de vulling op het blad. Leg hierop daun kemangi, daun salam, sereh en rawits. Rol het bananenblad op en sluit de uiteinden met een cocktailprikker. Stoom de pakketjes in 30 min. gaar, afhankelijk van de dikte van de pakketjes.

Pepes Jamur