Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Siomay Bandung

Gestoomde won ton met tahu, groente en pindasaus


Ingrediënten:

- Won Ton deegvelletjes
- 5 grote aardappelen
- 5 koolbladeren
- 1 tahu
- 1 komkommer

Vulling:

- 200 gr. kippengehakt
- 200 gr. makreel
- 150 gr. tapiocameel
- 150 gr. labu siam
- 100 gr. garnalen
- 1,5 dl. water
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels ebi
- vissaus naar smaak
- bloem

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout

Pindasaus:

- 200 gr. geroosterde pinda's
- 50 gr. gekookte aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- gula merah
- ketjap manis
- dunne santen

Bereiding:

Snijd de tahu, aardappels en komkommer in blokjes en de koolbladeren grof. Stoom de aardappels, tahu en kool afzonderlijk van elkaar gaar en houd het apart in schaaltjes. Hak de makreel en ebi zo fijn mogelijk. Rooster de ebi in een droge koekenpan en maal het daarna tot poeder. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en schil en rasp de labu siam. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Meng alle ingrediënten voor de vulling en de bumbu door elkaar. Als het deeg te nat is dan wat bloem toevoegen en als het te droog is iets water erbij doen. Neem een Won Ton velletje, leg wat van het deeg op elk velletje en vouw ze in een mooie vorm. Zet ze in het stoommandje en stoom ze gaar.

Maal alle ingrediënten voor de saus tot een puree. Zet het daarna op het vuur, leng het aan met santen en ketjap en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng het op smaak met zout, suiker en ketjap. Serveer de siomay met de aardappelblokjes, tahublokjes, koolbladeren en komkommer. Schenk de pindasaus over het gerecht.

Siomay Bandung