Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Spera

Pasteitjes gevuld met pittige kokos en gedroogde garnalen


Ingrediënten:

Vulling:

- 150 gr. geraspte kokos
- 150 gr. sjalotten
- 40 gr. ebi
- 10 gr. laos
- 10 gedroogde pepers
- 3 eetlepels kokosroom
- 2 eetlepels suiker
- halve eetlepel ketumbar
- halve theelepel venkelzaad
- halve theelepel djinten
- kwart theelepel kunyit
- water

Deeg:

- 1 ei
- 500 gr. bloem
- 95 gr. gesmolten margarine
- 2,5 dl. koud water
- halve theelepel zout
- olie

Bereiding:

Rasp de laos en snijd de lomboks en sjalotjes fijn. Rooster de ketumbar en venkelzaad in een droge koekenpan en vijzel ze daarna samen met de lomboks, laos, djinten, kunyit, suiker, sjalotten en ebi tot een pasta. Fruit dit in olie tot het gaat geuren. Doe de geraspte kokos, kokosroom, water en het zout er bij, roer het goed door elkaar en kook totdat het vocht is opgenomen en het mengsel bijna droog is. Laat het volledig afkoelen.

Meng de bloem, het ei en het zout goed door elkaar tot een kruimelig deeg. Meng dan de margarine er door. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed totdat je een soepel deeg hebt. Misschien heb je niet al het water nodig. Laat het deeg minstens een uur rusten. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van 2 mm. dik. Snijd rondjes uit het deeg, vul die met een eetlepel vulling, maak de randen nat met wat water en druk de randen goed aan. Verhit ruim olie en frituur de pasteitjes goudbruin en krokant. Laat de pasteitjes goed uitlekken.

Kue Spera