Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Setan

Duivelse kip


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- 3 eetlepels olie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 6 lomboks
- 6 rawits
- 1 schijf laos
- 2,5 dl. kippenbouillon
- 2 daun djeruk purut
- 4 eetlepels ketjap manis
- zout

Bereiding:

Wrijf de stukken kip in met zout. Laat ze even liggen en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok, bak de stukken kip rondom bruin en haal ze er uit. Pel de ui en knoflook en snipper ze. Was de lomboks en rawits en snijd ze in ringen. Maal de ui, knoflook, lomboks en rawits fijn in een vijzel, meng de laos erdoor (plet hem licht met de stamper). Giet de olie op een eetlepel na uit de pan. Verhit de olie en fruit de uienmassa goudbruin in de pan. Voeg de kippenbouillon, djeruk purut en ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ca. 40 min. gaar stoven. Schep tijdens het stoven regelmatig saus over de kip en keer ze van tijd tot tijd. Lekker met witte rijst.

Ayam Setan