Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Tempeh Daging Sapi

Gestoofde pittige tempeh met rundvlees


Ingrediënten:

- 250 gr. tempeh
- 150 gr. rundvlees
- 100 gr. tomaten
- 50 gr. groene lomboks
- 25 gr. rode lomboks
- 2,5 dl. water
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. laos
- 1 daun salam
- 5 eetlepels ketjap manis
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes. Verhit ruim olie en frituur de tempeh goudbruin, laat het uitlekken. Kook het vlees in voldoende water gaar en snijd het in stukken. Ontvel de tomaat en snijd het in blokjes. Snijd de lomboks en de sjalotten in ringen. Rasp de knoflook en de laos. Verhit een beetje olie en fruit de knoflook, laos, sjalotjes, lomboks en daun salam tot het begint te geuren. Voeg de tempeh en het vlees toe en schep het goed door. Doe de tomaten, ketjap, het water en zout er bij en laat het stoven tot al het vocht is verdampt. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Tumis Tempeh Daging Sapi