Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Abu Dua

Zoete gestoomde cakejes met kokos


Ingrediënten:

- 500 gr. tarwebloem
- 150 gr. geraspte kokos
- 150 ml. santen
- 125 gr. sagomeel
- 1 theelepel kapur sirih water
- halve theelepel zout

Siroop:

- 250 ml. water
- 200 gr. gula merah
- 250 gr. suiker

Bereiding:

Stoom de geraspte kokos voor 20 min. in een stoompan en houd dit even apart. Kook het water samen met de gulah merah en de suiker. Als de suiker is opgelost zeef de siroop tot alle vezels er uit zijn. Voeg de tarwebloem, santen, kapur sirih water, sagomeel en zout toe en meng dit goed met elkaar. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Wikkel een theedoek om de deksel van de stoompan om druppen van condens te voorkomen. Olie kleine cakevormpjes in, vul ze met wat deeg en stoom de cakejes in ca. 15 min. gaar. Bestrooi ze met de kokos.

Kue Abu Dua