Kue Kosui

Gestoomde cakejes met Javaanse suiker en kokos

Kue Kosui | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 100 gr. tapiocameel
- 160 gr. rijstmeel
- 20 gr. ketanmeel
- 50 gr. geraspte kokos
- 250 gr. gula djawa
- 50 gr. suiker
- 2 daun pandan
- 5 dl. water
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepel santenpoeder
- 1 theelepel kapur sirih water
- halve theelepel zout

Bereiding:

Stoom de geraspte kokos en het zout ca. 5 min. en houd dit apart. Snijd de daun pandan in kleine stukken. Doe de 50 gr. suiker met de 3 eetlepels water in een pan en laat de suiker karamelliseren. Doe, als de suiker bruin is, het water er bij, pas op voor spatten. Roer tot alle suiker is opgelost. Doe het santenpoeder en de daun pandan er bij en breng alles opnieuw aan de kook. Los de gula djawa op in de vloeistof. Giet alles door een zeef en laat het afkoelen.

Zeef het tapioca-, rijst-, ketanmeel en zout naar smaak in een kom. Doe het water en het kapur sirih water er bij en roer tot je een glad beslag hebt. Doe de suikersiroop er bij en roer het op het vuur goed door elkaar, laat het beslag opstijven.

Vet de vormpjes in met wat olie. Doe het beslag erin, of in een vierkante vorm en stoom de cakejes in 20 min. gaar. Gebruik je een vierkante vorm dan is de stoomtijd 40 min. Laat de cakejes afkoelen en bestrooi ze met de geraspte kokos. Snijd de vierkante vorm in ruitjes en ook bestrooien met kokos.

Kue Kosui