Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Setan Dua

Kip met peultjes in een romige, kruidige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 300 gr. peultjes
- 2 lente-uien
- 2 uien
- 1 schijf djahe
- 1 rode lombok
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel djinten
- 8 eetlepels tomatenketchup
- 8 eetlepels ketjap manis
- 6 eetlepels azijn
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 eetlepel pindakaas
- 3 eetlepels kookroom
- arachideolie
- zout
- peper

Bereiding:

Snipper de uien, snijd de lombok fijn, rasp de djahe en pers de knoflook. Snijd de kipfilets in stukken en bestrooi met peper en zout naar smaak. Meng in de vijzel 1 teen knoflook, 1 ui, sambal, kerrie, ketumbar en djinten. Maak een marinade van ketchup, ketjap, azijn, suiker en het kruidenmengsel. Doe hierin de kip en laat het geheel een uurtje staan.

Maak de olie heet in de wok en bak hierin de djahe, knoflook, lombok en de ui. Voeg de kip met de marinade toe en laat dit zachtjes 30 min. stoven. Voeg de peultjes toe en stoof nog 10 min. Voeg op het laatst de room, pindakaas en de lente-uitjes toe en proef of er nog wat sambal aan toegevoegd moet worden. Lekker met witte rijst en een frisse acar.

Ayam Setan Dua