Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Tahu

Pakketjes gevuld met tahu en gehakt


Ingrediënten:

Vulling:

- 250 gr. rundergehakt
- 1 blok tahu
- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 4 groene lomboks
- 3 lente-uitjes
- half kopje water
- 1 theelepel kerrie
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels olie
- zout

Martabakvellen:

- 50 gr. bloem
- 5 dl. water
- 2 eieren
- peper
- zout

Bereiding:

Hak de tahu grof, snijd de lente-uitjes en lomboks in ringen, snijd de sjalotten zo klein mogelijk en rasp de knoflook. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie totdat het gaat geuren. Doe het gehakt er bij en bak tot het van kleur verandert. Voeg de kerrie, peper, het zout en het water toe en roer tot de kruiden zijn opgelost. Voeg de tahu, de lente-uitjes en de lomboks toe en schep het geheel goed door. Haal alles uit de pan in een vergiet en laat het afkoelen en uitlekken.

Meng de ingrediënten voor de vellen goed door elkaar en bak hiervan dunne velletjes. Leg op elk velletje 2 eetlepels vulling en vouw het als een vierkante enveloppe dicht. Haal ze door een losgeklopt ei en frituur ze in olie mooi bruin. Serveer met een saus naar smaak.

Martabak Tahu