Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Lado Merah
Sambal met kleine gezouten visjes en petehbonen
Ingrediënten:
- 50 gr. ikan teri
- 10 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 6 petehbonen
- 5 sjalotten
- 2 tomaten
- sap van een halve limoen
- olie
Bereiding:
Kook de lomboks, rawits en tomaten tot ze zacht zijn en pureer ze tot een pasta. Halveer de petehbonen of snijd ze nog kleiner. Frituur de ikan teri in wat olie bruin en laat het uitlekken. Snijd de sjalotten in ringen en fruit ze in dezelfde olie zacht. Voeg dan de puree, ikan teri en petehbonen toe en schep alles goed door. Doe de sambal in een kommetje en roer het limoensap er door heen. Serveer lauw of koud.
Sambal Lado Merah