Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Jukut Urap

Salade van gemengde groente met een fris, pittige dressing

Jukut Urap | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- spinazie
- tauge
- Chinese kool
- kouseband
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 50 gr. geroosterde pinda's
- bawang goreng

Dressing:

- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel bruine suiker
- halve eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels limoensap
- rasp van de limoen
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Pers de knoflook en snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar totdat de suiker is opgelost. Breng het op smaak met zout, sambal en suiker, houd de dressing apart. Stoom de geraspte kokos ca. 15 min. Snijd de Chinese kool en de kouseband klein en blancheer ze in heet water. Spoel de tauge af met heet water, was de spinazie en snijd het grof, laat de groentes goed uitlekken. Snijd de lomboks in dunne ringen en stamp de pinda's wat kleiner. Meng alle groentes met de kokos en lomboks door elkaar, schenk de dressing er over en bestrooi de salade met de bawang goreng en pinda's.

Jukut Urap