Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kembang Goyang Wijen

Zoete gefrituurde koekjes met sesamzaadjes

Kue Kembang Goyang Wijen | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 150 gr. rijstmeel
- 50 gr. sesamzaad
- 40 gr. suiker
- 2,5 dl. santen
- 2 eieren
- halve theelepel spekkoekkruiden
- zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Klop de eieren los met de suiker. Voeg het rijstmeel, spekkoekkruiden en het zout toe. Roer de santen door het meel totdat je een glad beslag hebt. Roer daarna het sesamzaad door het beslag. Verhit de olie, doop de kembang goyangvorm in de hete olie en doop hem daarna in het beslag. Dompel de vorm niet volledig in het beslag, maar blijf een stukje van de bovenrand. Doop de vorm dan in de hete olie en wiebel even met de vorm zodat het koekje loslaat. Frituur het koekje in de olie goudbruin en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en afkoelen.

Kue Kembang Goyang Wijen