Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Ponorogo

Reepjes kipfilet aan een spies

Sateh Ayam Ponorogo | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 4 eetlepels ketjap manis

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- peper
- zout

Bereiding:

Zet de satehstokjes in water. Snijd de filets in lange repen. Rooster de kemirienoten en schil de kunyit. Snipper de sjalotjes, knoflook en kunyit en maal de bumbu tot een pasta. Meng de kip goed met de kruidenpasta en laat het een uur marineren. Rijg de repen aan de natte satehstokjes, leg ze op de gril of barbecue en bestrijk ze met de ketjap. Rooster de sateh gaar en bestrijk ze telkens met de ketjap. Serveer met sambal en pindasaus.

Sateh Ayam Ponorogo