Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Djawa Mangga dan Saus Vanile

Pudding met vanillesaus en mango


Ingrediënten:

- 1 mango
- 2 eieren
- 5 dl. santen
- 5 eetlepels maizena
- 3 eetlepels gula djawa
- zout

Vanillesaus:

- 2,5 dl. melk
- 40 gr. suiker
- 3 eidooiers
- 1 vanillestokje
- zout

Bereiding:

Breng de santen aan de kook. Los de maizena op in 6 eetlepels koud water. Voeg dit al roerend aan de kokende santen toe en roer totdat er een dikke, nog vloeibare, pudding ontstaat. Haal de pan van het vuur. Splits de eieren en klop de dooiers op met 2 eetlepels water. Doe eerst een beetje hete pudding bij de dooiers en roer dit goed door. Doe dan alles al roerend bij de hete pudding en roer tot alles goed is gemengd. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte gula djawa door de pudding. Laat de pudding wat afkoelen. Klop de eiwitten met het zout stijf en spatel dit voorzichtig door de pudding. Schenk de pudding in een met olie ingevette vorm en laat hem helemaal afkoelen. Stort de pudding op een schaal, leg er blokjes mango om heen en schenk de koude vanillesaus over de pudding.

Vanillesaus:

Splijt het vanillestokje, schraap de pitjes er uit en breng dit met de melk en het zout aan de kook. Laat het stokje 15 min. in de melk trekken. Klop de dooiers met de suiker los en schenk er een beetje warme melk bij. Roer dit goed door elkaar. Schenk het dan al roerend bij de melk en roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus binden, maar niet meer koken.

Puding Djawa Mangga dan Saus Vanile