Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Lapis

Pudding in laagjes met dadels


Ingrediënten:

Bodem:

- 150 gr. bruine basterdsuiker
- 125 gr. maria biscuits
- 75 gr. margarine
- 75 ml. dikke santen
- 50 gr. pitloze dadels
- 25 gr. cacaopoeder
- 5 eidooiers
- 2 theelepels geraspte schil van 1 limoen
- halve theelepel spekkoekkruiden
- halve theelepel zout

Pudding:

- 400 ml. santen
- 20 gr. suiker
- 50 gr. pitloze dadels
- 5 eiwitten
- 1 zakje witte agar-agar
- 2 eetlepels limoensap
- halve theelepel vanillepoeder
- rode kleurstof

Bereiding:

Vet een vorm, wat in de stomer past, in met boter. Zet een stoompan klaar op het vuur met een theedoek om de deksel gewikkeld. Maal de biscuitjes fijn en snijd de dadels in kleine blokjes. Mix in een kom de basterdsuiker, margarine, dikke santen, eidooiers en het zout. Mix dit tot het fluffy en romig is. Meng dit met de biscuitjes, cacaopoeder, dadels, limoenschil en spekkoekkruiden tot je een egale massa hebt. Doe dit beslag in de vorm, strijk het glad en stoom het in ca. 20 min. gaar. Haal het uit de stomer en laat de bodem in de vorm afkoelen.

Pudding:

Mix met schone gardes de eiwitten goed stijf. Snijd de dadels in kleine blokjes. Breng in een pan de santen aan de kook en voeg al roerend de suiker, vanillepoeder, zout en agar-agar toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal het van het vuur en meng dit met de eiwitten. Voeg het limoensap toe en klop tot het goed gemengd is. Giet de helft van de agar-agar op de bodem en laat het iets afkoelen en opstijven. Doe de dadels en rode kleurstof bij de rest van de agar-agar en roer dit goed door. Mocht de rode agar te hard zijn geworden dan kun je dit op het vuur iets opwarmen zodat het weer vloeibaar wordt. Giet dit mengsel op de witte laag en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Snijd de pudding in stukken en serveer koud.

Puding Lapis