Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Singgang

Gestoofde kip in kokosmelk van de bbq

Ayam Singgang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 serehstengel
- 5 dl. dikke santen
- zout
- 4 daun salam
- 4 daun djeruk purut

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 3 cm. kunyit
- 1 schijf laos

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes en knoflook zeer fijn. Maak dit samen met de overige ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Zet de wok op het vuur, verhit de santen hierin en voeg de bumbu toe samen met de overige kruiden behalve de kip. Zodra de kokosmelk kookt snijd je de kip doormidden en laat dit ca. 20 min. sudderen tot de saus is ingedampt. Haal de kip uit de wok en giet de saus in een kom. Rooster vervolgens de kip bruin en gaar op een bbq en bestrijk de kip tijdens het roosteren met de ingedampte bumbu.

Ayam Singgang