Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Singgang
Gestoofde kip in kokosmelk van de bbq
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 serehstengel
- 5 dl. dikke santen
- zout
- 4 daun salam
- 4 daun djeruk purut
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 3 cm. kunyit
- 1 schijf laos
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes en knoflook zeer fijn. Maak dit samen met de overige ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Zet de wok op het vuur, verhit de santen hierin en voeg de bumbu toe samen met de overige kruiden behalve de kip. Zodra de kokosmelk kookt snijd je de kip doormidden en laat dit ca. 20 min. sudderen tot de saus is ingedampt. Haal de kip uit de wok en giet de saus in een kom. Rooster vervolgens de kip bruin en gaar op een bbq en bestrijk de kip tijdens het roosteren met de ingedampte bumbu.