Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Bumbu Bali

Gefrituurde eieren in een pittige ketjapsaus

Telor Bumbu Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 6 hardgekookte eieren
- 4 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 schijfje djahe
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- half kopje water
- ketjap manis naar smaak
- gula djawa naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren

Bereiding:

Pel de eieren en schil de djahe. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook. Ontvel de tomaat, ontpit het en snijd het in stukjes. Maal de lomboks, sjalotten, knoflook, tomaat en de djahe fijn in de vijzel. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de kruidenpasta samen met de sereh en daun salam tot het gaat geuren. Voeg het water en de ketjap manis toe en laat het koken. Breng de saus op smaak met zout en gula djawa. Frituur de eieren in hete olie goudbruin en leg ze daarna in de saus. Kook de saus in tot de gewenste dikte en serveer de eieren warm.

Telor Bumbu Bali