Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Singgang Dua

Kip van de barbecue met een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenpoten
- 4 dl. santen
- 5 daun djeruk purut
- 2 serehstengels

Bumbu:

- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- suiker
- zout

Bereiding:

Snipper de sjalotten en knoflook. Schil de laos, kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en bak deze in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de sereh, djeruk purut en de santen toe en breng het al roerend aan de kook. Doe de kip er bij en stoof de kip gaar. Laat de kip in de saus afkoelen en rooster/gril de kip de volgende dag mooi bruin. Kook de saus in tot een gebonden saus of bind hem met wat aangemaakte maïzena.

Ayam Singgang Dua