Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kakap Panggang Pedis

Geroosterde, pittige red snapper van de barbecue


Ingrediënten:

- 600 gr. red snapper
- 2 limoenen
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm. kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 200 gr. rode lomboks
- 7 sjalotten
- 2 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Pers de limoenen uit. Schil de kunyit en snijd het fijn evenals de knoflook. Maak de vis goed schoon. Maal de kunyit, knoflook, ketumbar en het zout fijn en meng dit met het limoensap. Wrijf de vis hiermee in en laat het een uur marineren. Snijd voor de bumbu de lomboks, sjalotjes, knoflook en tomaten fijn en blend de bumbu tot een pasta. Verhit de olie, fruit de bumbu tot het begint te geuren en voeg het asemwater toe, roer dit goed door. Bestrijk de vis met de margarine en wat bumbu en rooster de vis gaar op de barbecue. Bestrijk de vis tijdens het roosteren met de bumbu. Serveer de overgebleven bumbu bij de vis.

Ikan Kakap Panggang Pedis