Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bolu Keju

Hartige cake in lagen met geraspte cheddar


Ingrediënten:

- 200 gr. bloem
- 200 gr. geraspte cheddar
- 175 gr. margarine
- 150 gr. suiker
- 10 eieren
- 1 theelepel bakpoeder

Vulling:

- 150 gr. geraspte cheddar
- 150 gr. margarine
- 150 gr. roomboter
- 1 eetlepel poedersuiker
- halve eetlepel limoensap

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Smelt de margarine. Zeef de bloem met het bakpoeder. Mix de eieren met de suiker tot het wit en romig is. Voeg om en om de bloem en de margarine toe en mix alles goed door elkaar. Neem een vierkante bakvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter de vorm en schenk het beslag er in. Zet de vorm in de oven en bak de cake in 50 min. gaar. Test met een satehstokje of de cake gaar is. Haal de cake uit de vorm en laat het helemaal afkoelen.

Mix voor de vulling de margarine, boter en suiker tot een glad mengsel en roer de kaas en het limoensap er door. Snijd de cake voorzichtig door, besmeer de onderste laag met de vulling en leg de toplaag er bovenop. Smeer de toplaag dun in met overgebleven vulling en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

Bolu Keju