Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kering Kacang Hijau

Zoete koekjes van mungbonen


Ingrediënten:

- 600 gr. kacang hijau
- 400 gr. poedersuiker
- 75 ml. kokend water
- 1 theelepel vanille-essence
- sagomeel om te bestuiven

Bereiding:

Rooster het sagomeel in een droge koekenpan. Koop gepelde mungbonen, anders moet je eerst de groene velletjes verwijderen. Maal de bonen in een blender tot meel, droog dit in een lauwe oven en zeef het meel om stukjes te verwijderen. Voeg de poedersuiker toe en schenk het water en vanille beetje bij beetje bij het meel en roer tot er een kneedbaar deeg ontstaat. Dek het af met folie en laat het deeg een uur rusten. Vet de vormpjes in en bestuif ze met het sagomeel. Druk het deeg goed stevig in de vormpjes en bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 140 graden gaar. De baktijd hangt af van de grootte van de vormpjes, ca. 10 tot 15 min. Test regelmatig.

Kue Kering Kacang Hijau