Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Alpukat Coklat

Avocadopudding met chocoladesaus


Ingrediënten:

- 150 gr. avocado
- 40 gr. suiker
- 3 dl. melk
- half pakje witte agar-agar
- paar druppels groene kleurstof

Saus:

- 30 gr. suiker
- 2,5 dl. melk
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 eetlepel maizena
- snufje zout

Bereiding:

Spoel een puddingvorm om met water. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees. Los het cacaopoeder op in wat heet water en los de maizena op in koud water. Meng de agar-agar en de suiker en los dit in de melk op. Kleur de melk een beetje groen en breng het langzaam aan de kook. Voeg de avocado toe en roer het goed door. Schenk de pudding in de vorm en laat de pudding in de koelkast opstijven.

Meng voor de chocoladesaus de melk, suiker, zout en de cacao door elkaar en breng dit al roerend zachtjes aan de kook. Roer de maizena er door en roer tot de saus dikker wordt. Haal de saus van het vuur en laat het goed afkoelen. Stort dan de pudding op een schaal en schenk de chocoladesaus er over heen.

Puding Alpukat Coklat