Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Pepaya

Jonge papaya in een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 onrijpe papaya
- 1 aardappel
- 10 slierten kouseband
- 5 dl. dunne santen
- 5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 6 rode lomboks
- 1 daun salam
- 3 kemirienoten
- halve cm. kunyit
- ebi naar smaak
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Schil de papaya en snijd of rasp het in strookjes. Snijd de aardappel in blokjes en snijd de kouseband in stukken. Kneus de laos, djahe en de serehstengel. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in olie tot het gaat geuren. Voeg de laos, sereh en djahe toe en bak dit kort mee. Voeg de dunne santen toe en roer het goed door. Voeg de groenten toe en kook dit gaar. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Giet de dikke santen er bij en breng het aan de kook, maar laat het niet door koken. Serveer de sayur warm.

Sayur Pepaya