Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Kocok

Kippensoep met tofu, garnalen en mie


Ingrediënten:

- 400 gr. kip
- 300 gr. ongepelde garnalen
- 250 gr. mie
- 100 gr. tauge
- 3 dl. kokend water
- 2,5 dl. kippenbouillon
- 3 hardgekookte eieren
- 1 blok tahu
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- halve nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 2 takjes selderie
- maizena
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- peper
- olie

Garnering:

- 1 limoen
- kroepoek
- bawang goreng

Bereiding:

Kook de kip gaar en snijd het vlees in kleine stukjes. Pel de garnalen en houd de schillen en koppen apart. Laat de mie in heet water weken totdat het zacht is. Snijd de tahu in blokjes en frituur ze in ruime hete olie goudbruin, laat het goed uitlekken. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in vieren. Spoel de tauge af met heet water en laat het goed uitlekken. Los de maizena op in een beetje koud water. Rasp de nootmuskaat en de djahe. Maal de knoflook en de sjalotjes tot een pasta en snijd de selderie fijn. Snijd de limoen in partjes.

Bak de garnalenschillen en koppen in een beetje olie tot ze van kleur veranderen, schenk er 3 dl. kokend water bij en kook het 30 min. Zeef de bouillon en houd dit apart. Fruit de gemalen sjalotten en de knoflook in wat olie en voeg de kippen- en de garnalenbouillon toe. Voeg de andere kruiden en de garnalen toe en breng het geheel aan de kook. Roer de maizena door de bouillon en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de mie, tauge, tahu, kip, selderie en eieren over soepkommen. Giet de bouillon er over heen en bestrooi het met bawang goreng. Serveer heet met de kroepoek en partjes limoen.

Mie Kocok