Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Ikan Teri Dua

Sambal op basis van gedroogde visjes


Ingrediënten:

- 50 gr. ikan teri
- 30 gedroogde pepers
- 10 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 4 sjalotten
- 2 rode uien
- 3 cm. djahe
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels asempasta
- 1 theelepel trassi
- water
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de pepers door en verwijder de zaadjes. Kook ze in water tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten en de rode uien in stukken. Schil de djahe en maak in de blender een pasta van de lomboks, uien, tomaten, knoflook, djahe en trassi. Voeg wat water toe om een gladde pasta te maken. Was de ikan teri goed en droog ze meteen met keukenpapier.

Maak een knoflookpasta van 4 tenen knoflook en 1 cm. djahe. Snijd de sjalotten in dunne ringen en fruit het met de knoflookpasta tot het gaat geuren. Voeg de ikan teri toe en bak het geheel een aantal min. Voeg de pasta toe, samen met de asempasta en bak dit alles voor een half uur. Schep alles regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Roer de ketjap manis door de sambal en breng het op smaak met wat zout.

Sambal Ikan Teri Dua