Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ngohiong Kuah

Vissoep met plakjes gevulde omelet


Ingrediënten:

- 3 eieren
- 1 eetlepel olie
- zout naar smaak

Vulling:

- 150 gr. red snapper
- 100 gr. kippenvlees
- 100 gr. bambuscheuten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- halve theelepel vijfkruidenpoeder
- zout

Soep:

- 125 gr. wortels
- 100 gr. doperwten
- 1,5 dl. visbouillon
- 2 teentjes knoflook
- suiker
- peper
- zout

Bereiding:

Bak in hete olie een paar omeletten van de 3 eieren met zout naar smaak en houd dit apart. Snijd voor de vulling het vlees van de snapper heel fijn. Maak van het kippenvlees gehakt in de blender. Snijd de bambuscheuten in dunne repen en pers de knoflook. Meng de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en verdeel dit in gelijke porties over de omeletten. Rol de omeletten op als een loempia. Stoom ze gaar in ca. 30 min. en snijd ze daarna in plakjes. Houd dit apart.

Snijd de knoflook en de wortels in dunne plakken. Bak de knoflook even aan, schenk de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook. Breng het op smaak met zout, peper en suiker. Voeg de wortels en doperwten toe en kook die gaar. Leg in elke soepkom enkele omeletplakken en schenk de hete soep er over heen.

Ngohiong Kuah