Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Tongkol Peteh

Tonijn gestoofd in pittige kokosmelk met petehbonen


Ingrediënten:

- 250 gr. tonijn
- 4 dl. santen
- 5 rode rawits
- 3 groene lomboks
- 1 rode lombok
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 10 petehbonen
- 3 belimbing wuluh
- 1 tomaat
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- water
- olie

Bereiding:

Kook de tonijn in wat water gaar en verdeel het in stukken. Snijd de sjalotjes en de lomboks in dunne ringen en de knoflook in plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en snijd de laos fijn. Snijd de petehbonen doormidden en snijd de belimbing wuluh in drieën. Fruit alle kruiden en specerijen in een beetje olie tot het gaat geuren. Voeg de santen toe en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Voeg de tonijn toe en laat het even meekoken. Haal het van het vuur en serveer warm.

Pindang Tongkol Peteh