Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cah Tempeh Cabe Hijau

Gestoofde tempeh met garnalen en petehbonen


Ingrediënten:

- 500 gr. tempeh
- 100 gr. garnalen
- 25 gr. gula djawa
- 1,5 dl. water
- 10 petehbonen
- 8 groene lomboks
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 eetlepel trassi
- zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en frituur ze goudbruin in voldoende olie. Snijd de lomboks en sjalotjes in ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de petehbonen en pel de garnalen. Kneus de laos en snijd de gula djawa klein. Verhit een beetje olie en fruit de sjalotten en de knoflook tot het gaat geuren. Voeg de laos, trassi, daun salam en gula djawa toe en schep het goed door. Voeg de garnalen, tempeh, lomboks en peteh toe en roerbak totdat de garnalen van kleur veranderen. Schenk het water er bij en breng het geheel aan de kook. Breng het op smaak met wat zout en stoof tot bijna al het water door de tempeh is opgenomen.

Cah Tempeh Cabe Hijau