Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Terang Bulan Istimewa

Dubbelgeslagen koek met zoete vulling

Kue Terang Bulan Istimewa | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 150 gr. suiker
- 4 dl. warme santen
- 2 eieren
- 1 theelepel gist
- 1 theelepel bakpoeder
- zout

Vulling:

- chocolade hagelslag
- geroosterde pinda's
- geroosterd sesamzaad
- gecondenseerde melk
- geraspte kaas
- suiker

Bereiding:

Stamp de pinda's klein. Roer de gist door de warme santen totdat het is opgelost en houd dit apart. Meng de bloem met de suiker, het zout en de bakpoeder en roer de eieren er door heen. Schenk al knedend de santen er door. Kneed het geheel tot een soepel deeg en laat het 20 min. op een warme plek rijzen. Neem wat deeg, bak in een koekenpan een koek op één kant, totdat de bovenkant droog is en de onderkant mooi bruin. Leg het op een bord en strooi wat van de vulling over de koek. Vouw het dubbel, bestrijk het met boter en snijd het in stukken. Ga zo door tot al het beslag gebruikt is en de vulling op is.

Kue Terang Bulan Istimewa