Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Singkong Keju

Gefrituurde cassave met cheddar


Ingrediënten:

- 1 kg. cassave
- 1 ltr. water
- 4 teentjes knoflook
- gezoete gecondenseerde melk
- geraspte cheddar
- zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Schil de cassave en snijd het in stukken van ca. 4 cm. Was het grondig en laat het goed uitlekken. Dep de cassave goed droog met keukenpapier. Verhit de olie, maar laat het niet te heet worden en frituur de cassave langzaam goudgeel. Laat het goed uitlekken op keukenpapier.

Pers de knoflook en roer dit samen met wat zout in het water. Leg de cassave in het water en laat ze 15 min. weken. Dep ze wederom goed droog en frituur ze vervolgens mooi bruin en gaar. Bestrooi de nog hete cassave met geraspte kaas en gecondenseerde melk.

Singkong Keju