Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Sambal Hijau

Gefrituurde kip omhuld met groene sambal


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 2 dl. kokoswater
- olie om te frituren

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 serehstengels
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Groene sambal:

- 100 gr. groene lomboks
- 50 ml. kippenbouillon
- 50 ml. olie
- 5 groene tomaten
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 daun djeruk purut
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd voor de bumbu de sjalotjes, knoflook en serehstengels fijn. Maal de bumbu tot een pasta, wrijf de kip hiermee in en laat het een half uur in de koelkast marineren. Kook de lomboks in wat water zacht en pureer ze met de knoflook en sjalotten tot een pasta. Verwijder de nerf uit de daun djeruk purut en snijd de blaadjes heel fijn. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit de olie en fruit de pasta tot het begint te geuren, voeg de tomaten en de daun djeruk purut toe en bak het goed door. Schenk de bouillon er bij met zout naar smaak en stoof de sambal totdat de gewenste dikte is bereikt. Kook ondertussen de kip in het kokoswater gaar, laat het uitlekken, dep het droog en frituur het daarna in hete olie mooi bruin. Bestrijk de kip met de sambal en serveer het warm.

Ayam Goreng Sambal Hijau