Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Rica-Rica Pedis

Kip van de barbecue met een hele pittige saus

Ayam Rica-Rica Pedis | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1 dl. water
- 75 ml. olie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout

Bumbu:

- 200 gr. tomaten
- 150 gr. rode lomboks
- 10 rode rawits
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de kip in 6 stukken, wrijf de kip in met zout en limoensap en laat het een half uur marineren. Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de lomboks, rawits, sjalotjes en knoflook fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu totdat het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak totdat het kippenvlees stevig aanvoelt. Giet het water er bij en stoof de kip gaar, laat de saus inkoken. Rooster de kip op de barbecue of onder de gril mooi bruin van kleur. Serveer de saus bij de kip.

Ayam Rica-Rica Pedis