Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Konro

Donkere kruidige soep van runderribben


Ingrediënten:

- 1 kg. runderribben
- 2 ltr. water
- 5 lente-uitjes
- 3 cm. kaneel
- 3 cm. laos
- 3 kruidnagels
- 2 daun salam
- 1 eetlepel asempasta
- 3 eetlepels olie
- sambal trassi naar smaak
- zout

Bumbu:

- 50 gr. gekookte rode bonen
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 keluwak
- 1 theelepel peper
- halve theelepel nootmuskaat
- zout

Bereiding:

Kneus de laos en snijd de lente-uitjes in ringen. Kook de ribben met kaneel, laos, kruidnagels, daun salam, asempasta en zout gaar. Snipper de knoflook en sjalotjes fijn. Maal de knoflook, sjalotten, peper, nootmuskaat, zout en de keluwak tot een pasta en voeg dit aan de bouillon toe. Kook de bouillon voor ca. 15 min. en voeg de rode bonen toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Bestrooi het met lente-uitjes en serveer de soep met sambal trassi.

Sop Konro