Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Djawa Tempeh

Rundvlees en tempeh in pittige kokosmelk met kool en su-un


Ingrediënten:

- 250 gr. runderlap
- 150 gr. tempeh
- 3 dl. santen
- 1 pak su-un
- 3 koolbladeren
- 5 groene lomboks
- 4 lente-uitjes
- 2 daun djeruk purut
- olie

Bumbu:

- 3 sjalotjes
- 2 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 3 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel trassi
- 2 eetlepels asemwater
- zout

Bereiding:

Kook het vlees in voldoende water gaar en snijd het in stukken, bewaar het kookvocht. Snijd de tempeh in blokjes, de koolbladeren in repen, de groene lomboks in dunne schuine ringen en snijd de lente-uitjes grof in schuine stukjes. Week de su-un in heet water, laat het uitlekken en snijd het in stukken. Schil de laos, kunyit en djahe en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes en rode lomboks.

Maal de bumbu tot een pasta, fruit het in wat olie samen met de djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Voeg het vlees, de tempeh en de groene lomboks toe en breng het zachtjes aan de kook. Zodra het vlees zacht is de santen in de bouillon gieten en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de kool, su-un en lente-uitjes toe, roer het even door en haal het van het vuur.

Kari Djawa Tempeh