Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mihoen Kuah

Kruidige runderbouillon met bihun en tauge


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 250 gr. bihun
- 150 gr. tauge
- 1,5 ltr. water
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 7 rode rawits
- 2 lente-uitjes
- 2 limoenen
- 4 cm. djahe
- 1 kaneelstokje
- halve steranijs
- 2 takjes koriander
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Week de bihun in kokend water en laat het uitlekken. Giet kokend water over de tauge en laat het uitlekken. Hak de knoflook fijn, plet de djahe en snijd de ui in halve ringen. Snijd de rawits en de lente-uitjes in dunne ringen en snijd de koriander fijn. Snijd de limoenen in partjes. Kook het rundvlees met peper, zout en suiker in het water gaar en snijd het vlees in dunne plakken, bewaar de bouillon. Verhit de olie en fruit de knoflook, ui en djahe tot het gaat geuren. Voeg de kaneel en de steranijs toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dit bij de bouillon en breng het aan de kook. Laat de bouillon even trekken zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Verdeel de bihun, tauge en vlees over kommen, schenk de bouillon erover en besprenkel het met de ketjap asin. Strooi de rawits, lente-uitjes en de koriander over de soep. Serveer de soep met partjes limoen.

Mihoen Kuah