Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kelapa Kukus

Gestoomde broodpudding met jonge kokos en rozijnen


Ingrediënten:

- 200 gr. kelapa muda
- 75 gr. suiker
- 50 gr. rozijnen
- 25 gr. maizena
- 3,5 dl. santen
- 1 dl. melk
- 6 sneetjes witbrood
- 2 eieren
- 1 daun pandan
- 1 eetlepel bloem
- vanille-essence
- zout

Bereiding:

Breng een stoompan alvast aan de kook en beboter een vuurvaste schaal die in de stomer past. Snijd de jonge kokos in dunne slierten. Leng de maizena aan met een beetje water en roer het goed door. Scheur het brood in stukken en giet er de melk over. Breng de santen aan de kook met de daun pandan, maizena, bloem, suiker en zout. Kluts de eieren met de vanille los en roer dit door de santen. Voeg de jonge kokos, het brood en rozijnen toe (houd een aantal rozijnen apart) en roer het door. Verwijder de daun pandan. Schenk de massa in de schaal, garneer met een aantal rozijnen en stoom de koek in 45 min. op een laag vuur gaar.

Kue Kelapa Kukus