Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Tepung Beras Tradisional

Gestoomde traditionele laagjeskoek in drie kleuren

Kue Lapis Tepung Beras Tradisional | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 375 gr. rijstmeel
- 375 gr. suiker
- 75 gr. tapiocameel
- 9 dl. santen
- 2 dl. water
- 6 daun pandan
- 2 daun djeruk purut
- kwart theelepel vanillepoeder
- zout

Kleuren:

- 4 eetlepels water
- 4 eetlepels warme melk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel pandanpasta

Bereiding:

Los 1 eetlepel cacaopoeder op in 4 eetlepels warme melk en roer het goed door, houd dit cacaomengsel apart. Los een theelepel pandanpasta op in 4 eetlepels water, houd dit pandanmengsel apart. Kneus voor het witte beslag de daun pandan en daun djeruk purut. Kook het water met de daun pandan, daun djeruk purut en de suiker. Laat het geheel even goed koken en laat het daarna tot lauw afkoelen. Verwijder de blaadjes. Los de meelsoorten op in een beetje water en roer dit met de vanille en zout door het lauwe water. Zorg dat er geen klonten ontstaan en roer dan de santen er door. Mocht het beslag te dik zijn, neem dan iets meer santen. Verdeel het beslag in drieën.

Roer voor het bruine beslag het cacaomengsel door een deel wit beslag. Roer voor het groene beslag het pandanmengsel door een deel wit beslag. Laat de stoompan 20 min. voorverwarmen. Vet een vuurvaste schaal in met olie en maak een witte laag van 2 opscheplepels beslag. Stoom dit voor 5 min. Gebruik voor de volgende laag het groene beslag en stoom dit voor 5 min. Gebruik voor de volgende laag het bruine beslag en stoom dit voor 5 min. Herhaal deze 3 stappen tot al het beslag is gebruikt. Mocht je te weinig overhouden voor een laag, laat dan die laag weg. Laat de Kue Lapis Tepung Beras volledig afkoelen en stort het uit de schaal en snijd het in stukken.

Kue Lapis Tepung Beras Tradisional