Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kepala Ikan Pedis

Gestoofde vissenkop in een zeer pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 grote vissenkop
- 6 dl. santen
- 6 belimbing wuluh
- 2 serehstengels
- 10 daun salam
- 1 daun pandan
- 3 eetlepels vers geraspte kokos
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 15 rode lomboks
- 10 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 eetlepel djahe
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- halve theelepel djinten
- halve theelepel anijszaad

Bereiding:

Snijd de vissenkop doormidden, wrijf het in met limoensap en zout en zet het 15 min. in de koelkast. Verhit de olie en bak de kop tot het van kleur verandert. Leg een knoop in de daun pandan, kneus de sereh, snijd de belimbing in plakjes, rooster de geraspte kokos kort in een droge koekenpan en pureer het daarna tot een pasta. Voeg de santen, daun salam en asempasta toe bij de vissenkop en breng dit aan de kook. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de anijs-, djintenzaadjes en de peperkorrels en vijzel dit fijn. Doe de rest van de bumbu er bij en maal dit tot een pasta. Doe deze bumbu bij de vissenkop en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat het stoven totdat de saus is ingekookt.

Gulai Kepala Ikan Pedis