Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Goreng

Loempia's gevuld met kip en bamboe


Ingrediënten:

- 250 gr. bambuscheuten
- 250 gr. kip
- 25 gr. ebi
- 1,25 dl. kippenbouillon
- 20 loempiavellen
- 1 ei
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels maizena
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel peperkorrels
- zout

Bereiding:

Snijd de bambuscheuten in luciferdunne reepjes. Week de ebi in heet water en blend het samen met de knoflook, sjalotten, peperkorrels en zout tot een pasta. Hak het kippenvlees klein. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de bambuscheuten en de kip toe en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de bouillon toe samen met de ketjap en stoof de kip totdat het vocht bijna is verdampt. Roer het ei er door heen en stoof het zachtjes verder totdat het ei helemaal is gestold. Laat de vulling volledig afkoelen.

Leng de maizena aan met een beetje water en roer het tot een papje, houd dit apart. Leg een loempiavel voor je met een punt naar boven. Leg een eetlepel vulling in het midden op het vel, vouw de onderste punt strak over de vulling en rol het iets naar boven. Sla de twee buitenste punten naar binnen en rol het pakketje richting de bovenste punt. Smeer de randjes in met maizena en rol het dicht. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de loempia's goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Loempia Goreng